Freedom In Motion

Pregnant in motion, Mensendieck zwangerschapscursus Amstelveen

Mensendieck zwangerschapscursus Amstelveen

Freedom in motion verzorgt de cursus Pregnant in motion (Mensendieck zwangerschapscursus Amstelveen) op verschillende locaties in Amstelveen. 

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Dit is een bijzondere tijd waarin er veel op je afkomt. 
Tijdens een zwangerschap, bevalling en de eerste tijd na de bevalling verandert er veel in je lichaam. In het begin van de zwangerschap zijn veel vrouwen moe en/of misselijk. Later in de zwangerschap groeit je baarmoeder, waardoor andere organen in de verdrukking komen en verplaatsen. Het bloedvolume neemt toe en je hart moet harder werken. Onder invloed van hormonen verweken de banden, dat is belangrijk tijdens de bevalling.
Je lichaam verandert en je kunt niet altijd meer alles doen wat je deed voordat je zwanger was. Wil je leren wat er in je lichaam verandert tijdens je zwangerschap? Wil je weten hoe je hiermee om kunt gaan? En ben je al voorbereid op de bevalling? Alles hierover leer je in de zwangerschapscursus Pregnant in motion (Mensendieck zwangerschapscursus Amstelveen). Omdat de zwangerschapscursus wordt gegeven door een oefentherapeut-Mensendieck is er ook voldoende aandacht voor je houding en manier van bewegen tijdens je zwangerschap. 

In de cursus Pregnant in motion (Mensendieck zwangerschapscursus Amstelveen) leer je:

  • Hoe je tijdens je zwangerschap in beweging kunt blijven
  • Ontspanningsoefeningen
  • Wat er in je lichaam verandert tijdens je zwangerschap
  • Een goede houding aan te nemen tijdens je zwangerschap
  • Handvatten om de weeën op te vangen
  • Bevalhoudingen
  • Wat je na de bevalling kunt doen om je herstel te bevorderen

Kleine groepen

Veel zwangere vrouwen vinden het prettig om in contact te komen met andere zwangere vrouwen. De cursus Pregnant in motion (Mensendieck zwangerschapscursus Amstelveen) wordt daarom gegeven in groepsverband. Om iedereen voldoende persoonlijke aandacht te kunnen geven tijdens de zwangerschapscursus, worden de lessen gegeven in kleine groepen van maximaal 8 personen. Bij een minimum van 4 deelnemers zal een nieuwe groep worden opgestart. 

Praktische informatie

Draag makkelijk zittende kleding tijdens de lessen Pegnant in motion (Mensendieck zwangerschapscursus Amstelveen), bijvoorbeeld sportkleding. Schoenen zijn niet nodig. Neem een grote handdoek mee om op te liggen tijdens het oefenen. 

Locatie

Praktijk Troelstralaan
Meester Troelstralaan 9
1181 VD Amstelveen

Dag en tijd

De cursus Pregnant in motion (zwangerschapscursus Amstelveen) wordt gegeven op dinsdagavond van 20.30 uur tot 21.30 uur. 

Kosten

Kosten voor een blok van 10 lessen:€ 150,-.
Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten voor een zwangerschapscursus. Bekijk je polisvoorwaarden voor meer informatie. 

Individuele begeleiding

Wil je liever individuele begeleiding tijdens je zwangerschap? Of heb je last van bekkenpijn of rugpijn tijdens je zwangerschap? Meld je dan aan voor een gratis intake of bel 06-14638643.

Contact met Freedom in motion

Voel je vrij om contact op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken. Wanneer ik in behandeling ben neem ik de telefoon niet op. Je kunt dan een bericht inspreken en ik bel je zo spoedig mogelijk terug. Je kunt mailen naar info@freedominmotion.nl, bellen naar 06 - 14 63 86 43 of het contactformulier invullen.

Ga naar contactformulier

Intake particulier


Intake zakelijk


Freedom in motion

06 - 14 63 86 43
info@freedominmotion.nl

Adres
Meester Troelstralaan 9
1181 VD Amstelveen

KvK: 65756967

Werkgebied
Particulier: Amstelveen, Ouderkerk a/d Amstel, Aalsmeer en Uithoorn.
Zakelijk: Heel Nederland!

Lid van VvOCM (Vereniging van oefentherapeuten Cesar en Mensendieck)

VVOCM 

Aangesloten bij het netwerk 

Waardeer mij op

Zorgkaart