Freedom In Motion

Oefentherapie Mensendieck Amstelveen en omstreken

Oefentherapie Mensendieck AmstelveenBij Freedom in motion kunt u terecht voor behandelingen oefentherapie Mensendieck in Amstelveen en omstreken. In de praktijk of op uw locatie, thuis of op het werk. Dagelijkse houdingen en bewegingen hoeven dan niet nagebootst te worden, maar kunnen in uw eigen leefsituatie geanalyseerd en geoefend worden. 


Oefentherapie Mensendieck Amstelveen en omgeving

Het werkgebied van Freedom in motion, voor oefentherapie Mensendieck, betreft Amstelveen en de omliggende plaatsen Ouderkerk aan de Amstel, Aalsmeer en Uithoorn. 

Specialist in houding en beweging

Als oefentherapeut-Mensendieck ben ik specialist in het aanleren van gezond (beweeg)gedrag. Kenmerkend voor oefentherapie Mensendieck is dat de oefentherapeut altijd kijkt naar de gehele houding en het complete (beweeg)gedrag. Kortom: de oorzaak van de klacht wordt structureel aangepakt, zodat die verdwijnt, vermindert en/of voorkomen kan worden. Daardoor werken we aan een oplossing voor de lange termijn. 

Meer informatie over  houding gerelateerde klachten           
           

Meer informatie over  spanning gerelateerde klachten          

Meer informatie over  slaapproblemen                                         

Meer informatie over  zwangerschap gerelateerde klachten 

Intake en onderzoek

Tijdens het intakegesprek en het onderzoek krijgt u al inzicht in de oorzaken van uw klacht. Ik laat u bijvoorbeeld meekijken naar uw eigen houdingen en bewegingen met behulp van spiegels of foto’s en filmpjes (uiteraard met uw toestemming). Hierdoor wordt u zich bewust van wat u doet en gaat u begrijpen wat er nodig is om van de klachten af te komen.

Behandelplan

Vervolgens stellen we samen een behandelplan op. Doordat u een actieve rol heeft in het gehele traject bepaalt u zelf wat u uiteindelijk wilt bereiken en hoe lang u daarover wilt doen. Doelen kunnen gericht zijn op ontspanning of het verbeteren van kracht en/ of uithoudingsvermogen van bepaalde spieren of spiergroepen. Ook kunnen we werken aan de bewegingsmogelijkheden van bepaalde gewrichten. Wanneer aan deze basisvoorwaarden is voldaan kunt u een houding aanleren die minder snel klachten geeft. Ook help ik u bij het volhouden hiervan. Uiteraard kijken we ook hoe u dit in uw omgeving kunt toepassen.  Heeft u altijd pijn als u aan het werk bent? Dan kan het zinvol zijn om mee te kijken op uw werk. Heeft u juist klachten in de thuissituatie? Ik kan tips geven hoe u lekker én gezond op de bank kunt zitten. Moet u veel tillen omdat er kleine kinderen zijn? Ook hierin kan ik adviseren. 

Groepslessen in Amstelveen

Bent u op zoek naar groepslessen in Amstelveen? Ook hiervoor kunt u bij Freedom in motion terecht. 
Freedom in motion verzorgt de volgende groepslessen:

Back in motion          

Pregnant in motion  

Fit in motion               

55+ in motion             

Relax in motion          

Neem contact op

Bent u geïnteresseerd in oefentherapie-Mensendieck, in Amstelveen en omgeving? Neem dan nu contact op. Dit kan door middel van het contactformulier of door te bellen naar 06 - 14 63 86 43

Contactformulier

Intake particulier


Intake zakelijk


Freedom in motion

06 - 14 63 86 43
info@freedominmotion.nl

Adres
Meester Troelstralaan 9
1181 VD Amstelveen

KvK: 65756967

Werkgebied
Particulier: Amstelveen, Ouderkerk a/d Amstel, Aalsmeer en Uithoorn.
Zakelijk: Heel Nederland!

Lid van VvOCM (Vereniging van oefentherapeuten Cesar en Mensendieck)

VVOCM 

Aangesloten bij het netwerk 

Waardeer mij op

Zorgkaart